Facebook Instagram
MÓJ KOSZYK zamknij
Koszyk jest pusty
MOJE ULUBIONE zamknij
Lista jest pusta

Wegańskie wypieki i potrawy bez glutenu

Teresa Reimann

opis O książce

W dzisiejszych czasach nie trzeba już nikogo przekonywać o zdrowotnych korzyściach płynących z bezglutenowej czy wegańskiej diety. Wiele osób jest nawet zmuszonych do jej przestrzegania z powodu nietolerancji glutenu czy laktozy. Jednakże przeszkodą w stosowaniu tej diety wydaje się niemożność uzyskania dobrego pieczywa, takiego jak pachnący chleb czy chrupiące bułeczki, nie wspominając już o takich smakołykach jak ciasta czy torty. Samodzielne próby kończą się zwykle niepowodzeniem, a oferowane w sklepach gotowe produkty, za które często trzeba słono zapłacić, nie zawsze zachęcają smakiem czy świeżością.
Książka Wegańskie wypieki i potrawy bez glutenu wychodzi naprzeciw oczekiwaniom Czytelników, którzy chcieliby spróbować sami zrobić pieczywo z bezglutenowych mąk oraz z całkowicie roślinnymi składnikami. Autorka, wieloletnia weganka na diecie bezglutenowej, proponuje swoje sprawdzone przepisy, według których przygotowuje potrawy dla cateringu zaopatrującego wegetariańskie bary i restauracje we Wrocławiu. 130 przepisów zawartych w książce to nie tylko receptury na wypieki, lecz także na wszelkiego rodzaju dodatki, takie jak pasty, humus oraz kotlety czy zupy. Przepisy zostały tak dobrane i przetestowane, by każdy, podążając ściśle recepturą, odniósł sukces w swoich próbach i mógł cieszyć się końcowym rezultatem. Dla wielu książka ta będzie podróżą do krainy nieznanych smaków i zaskakujących pomysłów, a zdrowie i lepsze samopoczucie będzie dodatkowym bonusem.
Życzymy smacznego i miłej zabawy.
Wydawnictwo: Purana
Strony: 302, Format: 21,5x21,5 cm Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
64.90
Zamów przez telefon
32 422 26 04
do góry